Kategorier
Meta

Schwa.dk: 14 år og 1.000 følgere

Min Facebook-gruppe har netop rundet 1.000 følgere og den slags milepæle skal jo have lidt opmærksomhed.

I en verden hvor man snildt får tusindvis af følgere for at tage billeder af sin morgenmad eller sprede antivaxingpropaganda, lyder 1.000 ikke af meget på 14 år, men for noget så nichepræget som fonetik, lydskrift og fonologi, på dansk, er 1.000 et fornemt tal. Med en gennemsnitslevealder for hjemmesider omkring 2 år har schwa.dk under alle omstændigheder været ganske vedholdende.

Schwa.dk var allerførst egentlig bare et domæne hvor jeg havde oploadet mit speciale. Jeg havde faktisk et par andre hedengangne sider hvor jeg forsøgte mig med sprogbloggerier. Da jeg begyndte at undervise på universitetet, var der ikke noget intranet hvor man kunne dele filer med studerende, så jeg installerede wordpress og begyndte at bruge schwa.dk til at dele noter, videoer og forskellige lydskriftværktøjer. Senere, som ph.d.-studerende, begyndte jeg at bruge schwa.dk til at dele tanker og ideer og skabe lidt opmærksomhed om mig selv og min forskning, hvilket der også manglede kanaler til dengang.

Der har været aktive og inaktive perioder på siden. Jeg har gennem årene skrevet et par hundrede indlæg, men nogle år er der slet ikke sket noget nyt. Mine lydskriftværktøjer har dog altid været flittigt brugt og dem der lokker folk til. En tredjedel af sidens besøgende går direkte til tegnvælgerne, som er blevet besøgt over 200.000 gange.

100 % privat

Mange af de resurser som jeg lægger på schwa.dk, bruger jeg selv i mit arbejde, og indimellem deler jeg noget her som jeg har lavet i min arbejdstid fordi jeg tænker at andre også kan have glæde af det. Men schwa.dk er 100 % min private hjemmeside, som jeg udvikler i fritiden.

Siden afspejler naturligt nok hvad jeg interesserer mig for, som også er det jeg arbejder med, og den afspejler min faglige og personlige udvikling gennem årene. Det har gjort siden til et samsurium af faglige noter, øvelser, tekniske værktøjer, fonetisk oplysning, pitching af akademiske ideer, spekulation, debat, satire, memes, spydigheder over Sprognævnets forvaltning af dansk retskrivning osv.

Det er ikke alt sammen lige lødigt, og det kan indimellem virke forvirrende, især for den forbipasserende akademiker eller den studerende der er blevet henvist hertil i forbindelse med undervisningen på uni.

Fair nok. I de senere år har jeg arbejdet i retning af at splitte indholdet ud i flere sektioner, så det er mere klart hvad man kan forvente i de forskellige afdelinger; facebook til SoMe-interaktion, instagram hvis man bare vil se memes, Discord hvis man vil kommunikere mere forum-agtigt, NDF-portalen til undervisningsresurser, GitHub hvis man interesserer sig for kodning, Patreon hvor man kan vise sin støtte til det hele og følge med in English i alle mine projekter ét sted.

Med fare for at man totalt mister overblikket, giver det forhåbentlig et bedre overblik over hvad schwa.dk er og ikke er.


Det var en lille 14-års-status. Jeg håber du stadig følger med her om 14 år, og hvis du ikke er en af de 1.000 der allerede følger med på facebook, så skynd dig at hoppe derover og giv et like :)

schwa.dk’s udseende de første 10 år