Kategorier
Diverse

ARIPUC online

ARIPUC, Annual Report of the Institute of Phonetics University of Copenhagen, var et årligt tidsskrift der blev udgivet af det forhenværende Institut for fonetik på Københavns Universitet i årene 1967-1989.

Tidskriftet er nu blevet scannet og ligger frit tilgængeligt online på tidsskrift.dk, takket være min gamle fonetikunderviser Holger Juul, Center for Læseforskning, NorS, KU.

ARIPUC rummer et væld af gamle artikler fra dansk fonetiks guldalder. Man kan læse om alverdens detaljerede studier af akustiske og artikulatoriske detaljer i danske vokaler og kosnonanter, såvel som fonetikken i eksotiske sprog, eller blæsetryk ifm. klarinetspilning, og man kan følge instituttets mangeårige arbejde med at forsøge at udvikle dansk talesyntese.

Ud over alle de akademiske artikler er ARIPUC også er historisk dokument hvor man kan år for år kan følge forandringer i instituttets laboratorieudstyr, kursusudbud og ansatte.

Jeg har allerede brugt adskillige timer på at læse og genlæse mange af de gamle artikler, så tak til Holger og dem der har hjulpet med at scanne!